Ricinusolaj hashajtásra

A ricinusolajat belsőleg már igen ritkán alkalmazzuk, korábban egyszeri hashajtásra használták, főleg műtéti előkészítés keretében. Manapság már vannak korszerűbb megoldások hashajtásra, de javasolt tisztában lenni a ricinusolaj hatásmechanizmusával.

Hogyan fogyjunk le a ricinusolajjal?

A ricinusolaj hatóanyagai irritálják a bélfalat, gyorsabb mozgásra serkentve ezzel, a folyadék- és a tápanyagfelvétel ennek következtében csökken, és kialakul a hashajtó hatás.

Manapság még patikákban lehet kapni étkezési minőségű ricinusolajat, ezt használhatjuk hashajtásra, azonban érdemes említést tenni a korszerűbb megoldásokról. Gyógynövények közül használhatjuk hashajtásra a kutyabengekéreg teáját - ugyancsak egyszeri használatra. Szennalevelet és szennatermést szintén alkalmazhatunk hashajtásra, mindkettő igen erős hashajtó, egyszeri használatra alkalmas, 4-5 napnál tovább azonban ne alkalmazzuk őket! Használatuk során fogyasszunk sok folyadékot, és ügyeljünk az ásványi anyagok pótlására is!

Mikor szükséges a hashajtás? - Egészséges megoldás a ricinusolaj

Székrekedés

Súlyos székrekedés esetén szóba jöhetnek hashajtók, hosszú távon azonban az étrenden szükséges változtatni. Étrendünkbe be kell építeni a rostokat, fogyasszunk útifű maghéjat, zabkorpát vagy búzakorpát, emellett együnk minden nap zöldségeket és gyümölcsöket és igyunk elegendő folyadékot! A diétát kiegészíthetjük legmaggal, lenmagpehellyel vagy lenmag olajjal. A síkosabbá teszi a beleket és a székletet, így az könnyen üríthetővé válik. 

 

Ricinusolaj termékek

Útifű maghéj 300g(Naturganik útifűmaghéj)

Útifű maghéj 300g (Naturganik útifűmaghéj)

A magas rosttartalmú útifű maghéj hatékony segítséget nyújt az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek, vagy diétáznak.

Ár: 2850 Ft
Megnézem

Bioeel Ricinus plus olajA- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Bioeel Ricinus plus olaj A- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Ricinusolaj hajra és szempillára! Tartósítószer-, színezék- és vegyszermentes! 

Ár: 1550 Ft
Megnézem

MM Gold Ricinusolaj 250mlricinus olaj

MM Gold Ricinusolaj 250ml ricinus olaj

A ricinus magjából sajtolt olaj a legsűrűbb olajféle, mert nagyon sok olajsavat tartalmaz. Nagyon jól keverhető, környezetbarát és teljesen lebomló anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák natúr kozmetikumokban, főleg hajápolókban és szappanokban.

Ár: 2145 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!