Ismerjük meg a ricinusolajat!

A ricinus olajnak igen sok gyógyászati előnye ismert és bizonyított. Ezt az olajat már szerte a világon sok száz éve használják a népi gyógyászatban belsőleg és külsőleg számos panasz enyhítésére. Szeretnénk javítani az egészségi állapotunkon? Akkor nézzük is meg, hogy mire használhatjuk fel a ricinusolajat.

Ricinusolaj rendelése >

Mire-jo-a-ricinusolaj?

Kis ricinusolaj-történelem

A ricinusolajat az ókori Rómában úgy ismerték, mint Palma Christi, ami Jézus kezét jelentette. A Journal of Medicine szerint a ricinus magjából már 4000 éve sajtolnak ki ricinusolajat, ezt az anyagot már az ókori egyiptomiak is felhasználták gyógyításra. A ricinusolaj gyógyászati felhasználására találtak bizonyítékokat afrikai, indiai, kínai, perzsa, görög és római sírokban is.

A népi gyógyászat öröksége

Felmenőink a ricinusolajat hagyományosan hashajtóként, fájdalomcsillapítóként, izomlazítóként használták; továbbá fájdalomcsillapításra, a szemirritáció csökkentésére és a viszketés enyhítésére is alkalmazták. A népi gyógyászat anyatej-szaporító hatást is tulajdonít neki.

Milyen hatással bír a ricinusolaj?

A modern szépségápolási termékek - különösen a hajpakolások, -balzsamok stb. -  összetevői között gyakran találkozhatunk a ricinusolajjal: az E-vitaminban, omega-zsírsavakban és ricinsavban gazdag, sűrű olaj segíti a hajhagymák megerősödését, ápolja a korpás hajat és fokozza a hajnövekedést.

Hogyan használjuk a ricinusolajat?

Ricinusolaj külső használatra

A ricinusolajat lehet közvetlenül a bőrön használni a viszketések és piros foltok kezelésére. Borogatásként képes enyhíteni a különböző fájdalmakat és sérüléseket és fokozza az ízületek működését is. Kiváló összetevője a tápláló, hajerősítő hajpakolásoknak - kattints ide, ha érdekelnek a házilag is elkészíthető hajpakolások!

Tippek belső használatra

A ricinusolaj híres kellemetlen ízéről, így a legtöbb ember nem szívesen fogyasztja, pedig klasszikus orvosságról van szó. A ricinusolajat leggyakrabban hashajtóként használják, de a terhes nőknek is igen hasznos, mivel enyhíti az állapotos hölgyeknél jelentkező fáradtságot is. Belsőleg érdemes citromlével, fahéjjal vagy kávéval keverni, hogy kellemetlen ízét elnyomjuk.

A ricinusolaj ipari felhasználása

A ricinusolajat megtaláljuk bizonyos krémekben és szappanokban is, valamint a kozmetikumokban is előszeretettel használják, mint hordozóanyag.

Elővigyázatosság

Vannak, akik attól tartanak, hogy a ricinusolaj ricinből készül, ami halálos méreg. Persze a ricinusolajban nincs akkora mennyiségű ricin, hogy az veszélyes lenne, azért nagyon fontos, hogy a legjobb minőségű olajat vásároljuk meg.

Bioeel Ricinus plus olajA- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

-11% Bioeel Ricinus plus olaj A- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Ricinusolaj hajra és szempillára! Tartósítószer-, színezék- és vegyszermentes! 

Ár: 1240 Ft
1390 Ft
Megnézem

MM Gold Ricinusolaj 250mlricinus olaj

MM Gold Ricinusolaj 250ml ricinus olaj

A ricinus magjából sajtolt olaj a legsűrűbb olajféle, mert nagyon sok olajsavat tartalmaz. Nagyon jól keverhető, környezetbarát és teljesen lebomló anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák natúr kozmetikumokban, főleg hajápolókban és szappanokban.

Ár: 1790 Ft
Megnézem
Értékelések (1)