7 érdekesség a ricinusolajról

1. A ricinusolajat már az ókori Egyiptomban is használták, elsősorban gyógyszerként. Egyiptomi papiruszokon szerepel a ricinusolaj gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és hashajtó hatása.

2. A ricinusolaj nem csak a ricinusnövény magjából származik, hanem a növény leveleiből és szárából is kinyerhető. Azonban a magokból készült olaj a leggyakoribb és legnépszerűbb formája.

3. A ricinusolajat sok országban használják az útburkolatok kenésére, mivel nagyon tartós és ellenálla víznek és a nedvességnek.

4. A ricinusolajat alkalmazzák a mezőgazdaságban is, például a növények védelmére és a termések előállítására. Egyes növények, például a kávé és a kakaó esetében a magvakat ricinusolajjal kezelik, mielőtt őrölnék és feldolgoznák őket.

5. A ricinusolajat korábban hagyományosan szérumként is használták a szülészetben és a nőgyógyászatban, például a méh összehúzódásának serkentése vagy a szoptatás elősegítése érdekében.

Ricinusolaj

6. A ricinusolajat a vegyiparban is használják, például a műanyagok, festékek és gyanták előállításához.

7. A ricinusolaj magjai, amelyből a ricinusolajat előállítják, mérgező vegyületeket tartalmaznak, beleértve a ricint is. A ricin nagyon erős méreg, amely szájon át vagy beinjektálással komoly egészségügyi problémákat és akár halált is okozhat.

 

 

Ricinusolaj termékek

Bioeel Ricinus plus olajA- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Bioeel Ricinus plus olaj A- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Ricinusolaj hajra és szempillára! Tartósítószer-, színezék- és vegyszermentes! 

Ár: 1550 Ft
Megnézem

MM Gold Ricinusolaj 250mlricinus olaj

MM Gold Ricinusolaj 250ml ricinus olaj

A ricinus magjából sajtolt olaj a legsűrűbb olajféle, mert nagyon sok olajsavat tartalmaz. Nagyon jól keverhető, környezetbarát és teljesen lebomló anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák natúr kozmetikumokban, főleg hajápolókban és szappanokban.

Ár: 2145 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!