Gyakran ismételt kérdések a ricinusolajról

Hogyan hat a ricinusolaj a hajra?

A fejbőrbe masszírozva hatással lehet a hajhagymákra, stimulálhatja őket, így elősegítheti a haj növekedését. Javasolt heti 1-2 alkalommal alkalmazni és alaposan bemasszírozni, ezt követően 1-2 órát rajta hagyni, hogy kellően kifejthesse hatását, végül samponnal lemosni.

Hogyan hat a ricinusolaj a pattanásokra?

A ricinusolajnak gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van, ezért a pattanások kezelésére is kiváló. Az érintett területre tegyünk egy keveset, körülbelül 20 percet hagyjuk hatni, végül bő vízzel mossuk le és alkalmazzunk megbízható hidratálót.

A ricinusolaj hatással lehet a szem alatt megjelenő sötét karikákra?

A ricinusolajnak hidratáló hatása is ismert, így segíthet a szem alatt megjelenő sötét karikák részleges vagy teljes eltüntetésében. A végeredmény valójában függ az adott bőrtípustól is. Egy kis mennyiséggel napi egyszer érdemes finoman bekenni a területet.

Ricinusolaj hatása a száraz, repedezett ajkakra

A ricinusolaj hidratáló hatásának köszönhetően segíthet a száraz, repedezett ajkak helyreállításában. Vigyünk fel egy kisebb mennyiséget az ajkakra, körülbelül 15 percig hagyjuk hatni, végül töröljük le a maradékot, ami nem szívódott be.

Miként hat a ricinusolaj a ráncokra?

Mint már említettük, a ricinusolaj nagyban hozzájárul a bőr táplálásához és hidratálásához, így csökken a ráncok megjelenésének az esélye. Egy kevéske ricinusolajjal dörzsöljük be az érintett területet, hagyjuk hatni körülbelül egy órát, végül vízzel öblítsük le.

Bőrkiütésekre is ideális a ricinusolaj?

Fentebb már említettük, hogy a ricinusolajnak gyulladáscsökkentő hatása is ismert, ezáltal ideális lehet kezelni a bőrkiütések, nagyban csökkentheti súlyosságukat, illetve mértéküket. Az érintett területet kenjük be néhány csepp olajjal, 30 perc elteltével pedig bő vízzel öblítsük le.

Hogyan hat a ricinusolaj a székrekedésre?

A ricinusolaj remek hashajtó hatása közismert a társadalomban, nagy segítséget nyújt a székrekedésben szenvedőknek. Étkezések előtt vegyünk be 1-2 teáskanál olajat, ami szinte azonnal serkenteni kezdi a bélműködést.

Miként hat a ricinusolaj a gyulladásokra?

A ricinusolaj közismert gyulladáscsökkentő, tehát segít kezelni a különféle gyulladásos folyamatokat. A gyulladt területre tegyünk egy kevés ricinusolajat, finoman kezdjük el bemasszírozni. Mielőtt leöblítenénk, hagyjuk állni 20-30 percen keresztül.

A ricinusolaj hatása a foltos bőrre

A ricinusolaj képes csökkenteni a pigmentációk, egyéb bőrfoltok megjelenésének az esélyét. A foltos területre tegyünk némi olajat és alaposan dörzsöljük be, egy órát minimum hagyjuk állni és ne felejtsük el leöblíteni.

Milyen hatást gyakorol a gombás, illetve bakteriális fertőzésekre?

A ricinusolajnak köztudottan gombaölő és antibakteriális hatása van, így a hasznunkra válhat bizonyos bőrfertőzések fennállása esetén, gyakorlatilag segítséget nyújt a kezelésben. Az olajjal javasolt bekenni a fertőzött részeket és egy órán át állni hagyni, végül alaposan leöblíteni.

A ricinusolaj mit tesz a sérült hajvégekkel?

A ricinusolajnak a hidratáló hatása is közismert, ezért megéri alkalmazni a hajvégeken is, mivel kisebb eséllyel jelennek meg sérülések. Hajmosások alkalmával dörzsöljük be a hajszálak végét, ezt követően fél órán át hagyjuk állni és samponnal alaposan mossuk ki.

A ricinusolaj a korpásodáson is segít?

Igen, a ricinusolajjal csökkenthető a korpa megjelenése a fejbőrön, ez köszönhető a gyulladáscsökkentő és hidratáló hatásnak. A teendő ugyanaz, mint a sérült hajvégek esetében, tehát masszírozzuk be a fejbőrbe, hagyjuk rajta egy kis ideig, végül öblítsük le, de okvetlen alkalmazzunk sampont is.

Ricinusolaj termékek

Bioeel Ricinus plus olajA- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Bioeel Ricinus plus olaj A- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Ricinusolaj hajra és szempillára! Tartósítószer-, színezék- és vegyszermentes! 

Ár: 1550 Ft
Megnézem

MM Gold Ricinusolaj 250mlricinus olaj

MM Gold Ricinusolaj 250ml ricinus olaj

A ricinus magjából sajtolt olaj a legsűrűbb olajféle, mert nagyon sok olajsavat tartalmaz. Nagyon jól keverhető, környezetbarát és teljesen lebomló anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák natúr kozmetikumokban, főleg hajápolókban és szappanokban.

Ár: 2145 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!