Bőrápolás ricinusolajjal

A ricinusolaj jótékony hatásait ma már főleg a kozmetika használja ki, nézzük, mi mindenre használhatjuk a ricinusolajat külsőleg!

borapolas-ricinusolaj

A ricinusolaj nagyszerűen hidratál, magában alkalmazva azonban nem ajánlott, mert egy igen nehéz és sűrű olaj, nehezen szívódik be és ragacsos érzést hagy maga után. Ezt kiküszöbölendő, használjuk más olajokkal, esetleg illóolajokkal keverve!

Figyelmeztetés: Használat előtt egy nappal végezzünk bőrtesztet! Egy kis bőrfelületre vigyünk fel a ricinusolajból, majd figyeljük, nem okoz-e bőrirritációt vagy valamilyen más allergiás reakciót!

Bőrápoló dekoltázsra

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál sárgabarackmag olaj

  • 1 kiskanál ricinusolaj

  • 10 csepp édes narancs illóolaj

Az olajokat keverjük össze, adjuk hozzá az illóolajat, és egy pipettával vagy cseppentő feltéttel ellátott üvegben tároljuk! Naponta kétszer 5 cseppet masszírozzunk be a dekoltázson.

Ricinusolajat akkor is alkalmazhatunk, ha ekcémával vagy pikkelysömörrel küzdünk, mivel nagyon jó gyulladáscsökkentő és rendkívül jól hidratál.

Körömágyápoló

Hozzávalók:

A hozzávalókat összekeverjük és egy tégelybe helyezzük. Alkalmazzuk hetente 3-4 alkalommal, lehetőleg fürdés után, hogy a bőr könnyebben befogadja a hatóanyagokat.

Ricinusolaj magában

Ricinusolajat alkalmazhatunk magában, amennyiben szempilláinkat és szemöldökünket szeretnénk erősíteni és dúsabbá tenni. Ebben az esetben 2-3 csepp ricinusolajat cseppentsünk egy fülpálcikára és minden este vigyük fel a szempillákra és a szemöldökre. Ügyeljünk arra, hogy csak a szempillák végére jusson az olajból és ne kerüljön a szembe!

Ricinusolaj termékek

Bioeel Ricinus plus olajA- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Bioeel Ricinus plus olaj A- vitaminnal 80g (ricinusolaj)

Ricinusolaj hajra és szempillára! Tartósítószer-, színezék- és vegyszermentes! 

Ár: 1550 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!