Ricinusolaj rendeléseRicinusolaj

Lábápolás ricinusolajjal

(0/0)

Lábainkat minden nap terheljük, így ápolásuk elengedhetetlen. Ha nagy és mély bőrkeményedések, tyúkszemek nőnek talpunkra, akkor egy idő után minden lépés szenvedés lesz, vagy legalábbis kényelmetlenséget fog okozni. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy kerülhetjük el ezeket a kellemetlenségeket.

A homlok ráncainak csökkentése ricinusolajjal

A ricinusolajat alkalmazhatjuk magában is, de mivel a bőr nehezen szívja be, érdemes más olajokkal keverni.

Sarokápolóolaj minden napra

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál ricinusolaj

  • 3 evőkanál sárgabarackmag olaj

  • 5 csepp teafa illóolaj

  • 10 csepp levendula illóolaj

Keverjük össze az olajakat, adjuk hozzá az illóolajakat, rázzuk össze és tegyük egy pipettával ellátott, sötét üvegbe a kész olajat. Naponta kétszer kenjük be vele mindkét sarkunkat, legjobb, ha fürdés után alklamazzuk, mivel ilyenkor a bőr felpuhul és könnyen befogadja a hatóanyagokat.

Lábfürdő

Lábainkat nemcsak olajokkal, hanem melegvizes lábfüdővel is tudjuk ápolni, lássuk, hogyan!

Sós-szódabikarbónás lábfürdő

2 evőkanál himalája sót vagy tengeri sót keverjünk össze 1 evőkanál szódabikarbónával, majd a keverékre önstünk melegvizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró, kellemes meleg legyen! A víz mennyisége épphogy annyi legyen, hogy a lábfejeinket betakarja.

Alapvetően a lábfürdő 15-20 perces, azonban ebben az esetben csak addig áztassuk lábainkat, amíg kellemesnek érezzük a víz hőmérsékletét.

A sós lábfürdő után vegyünk fel vastag zoknit és az a legjobb, ha egész testünket melegben tartjuk, így célszerű este, lefekvés előtt alkalmazni a fürdőt. Hetente 1-2 alkalommal ismételhetjük.

Lábápoló vaj

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sheavaj

  • 1 kiskanál extra szűz kókuszolaj

  • 1 kiskanál ricinusolaj

  • 5 csepp ylang-ylang illóolaj

Keverjük össze a sheavajat és a kókuszolajat, adjuk hozzá a ricinusolajat, keverjük csomómentesre, a végén pedig adjuk hozzá az illóolajat!

Minden nap használhatjuk ezt a lábápoló vajat, naponta kétszer, de akár háromszor is. Amennyiben talpunk és sarkunk erősen száraz, fürdés után, enyhén vizes bőrre vigyük fel a vajat.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).